Tipy a rady pro každého ženicha aneb jak se obléct na svatbu

Tipy a rady pro každého ženicha aneb jak se obléct na svatbu

Ačkoliv jsou právě nevěsty tím, kdo tráví spoustu svého volného času výběrem vhodných svatebních šatů, ani výběr vhodného obleku pro ženicha není radno podceňovat. Nesmíme totiž zapomínat na fakt, že i když je svatba oslavou lásky dvou zamilovaných, stále se jedná o společenskou akci, kam nemůžete přijít v tričku. Patříte i Vy k mužům, kteří nechtějí dlouhé hodiny přemýšlet nad tím, co na sebe? V tom případě jsou naše tipy určeny právě pro Vás.  

Každá nevěsta řeší svoje svatební šaty již několik měsíců před obřadem, u ženichů je většinou na vše času dost. Nemluvě o tom, že velmi často je při oblékání ženicha přítomna právě i nevěsta, která s výběrem ráda pomáhá, aby to nedopadlo tak, že by muž vzal první, co by mu pod ruku přišlo. Pokud však patříte k těm, kterým není lhostejno, jak budou v tento důležitý den vypadat, jste na správném místě. Dnes Vám přineseme nejen tipy na to, jak se obléct, ale i na konkrétní obleky, ve kterých můžete na svojí svatbě zazářit. 

Výběr vhodného obleku nepodceňte 

Většinou je výběr vhodného obleku pro ženicha jednoduchý, avšak i zde občas může nastat chvíle, kdy je výběr obleku pro ženicha mnohem složitější než výběr šatů pro nevěstu. Na výběr máme mezi mnoha barvami a jejich odstíny, nemluvě o nejrůznějších střizích, ale klidně i vzorech. Nesmíme zapomínat ani na pravidlo, podle kterého ženich nemůže vedle nevěsty zaniknout. Nevěsta i ženich by měli být na svojí vlastní svatbě viditelní. I proto se k bílým šatům nevěsty nejčastěji kombinuje oblek tmavších barev či se vzorem. Pokud chcete oblek v bílé barvě, pořádně si to promyslete, aby se nestalo, že se svojí světlou pokožkou v obleku zaniknete. A na co nesmíme při vybírání vhodného obleku zapomínat?

Oblek musí dokonale sedět

Každý muž je jedinečný nejen svojí osobností, ale i stavbou svého těla. A který jiný den v životě muže by měl být tím, kdy do sebe muž trochu investuje a pořídí si opravdu kvalitní oblek na míru? Ano, oblek z půjčovny by mohl být také řešením, nikdy ale nebudete mít stoprocentní jistotu, že Vám padne jako ulitý. I proto Vám doporučujeme, abyste si nechali ušít svůj svatební oblek na míru. V naší nabídce najdete jak obleky formálnější, tak i výraznější a extravagantnější, díky čemuž si u nás vybere každý. Nemluvě o tom, že Vám oblek zůstane a můžete jej nosit i na jiné příležitosti. Pokud si z naší nabídky nevyberete, můžete využít možnosti, kterou nám nabízí náš interaktivní stůl – a můžete si navrhnout oblek podle svých přání. Ačkoliv se všude uvádí, že by se po 18. hodině měl nosit smoking, u svatby tento fakt neplatí.

Vsázejte pouze na kvalitní materiály

Při výběru vhodného oblečení na svatbu myslete i na materiály, z nichž bude oblek vyroben. Rozhodně řekněte ne veškeré syntetice, ve které byste se během horkých letních dní nepříjemně potili. Sázkou na jistotu je příjemná bavlna, která je prodyšná, ale také len, který Vás dokáže příjemně ochladit. 

Jaké barvy jsou vhodné?

Ačkoliv na plesy nejspíš chodíte tak, že Vaše kravata ladí s partnerčinými šaty či doplňky, na svojí vlastní svatbě na toto pravidlo zapomeňte. Vaše kravata nemusí ladit s nevěstou a už vůbec ne s prostíráním nebo doplňky. Vaším společným prvkem bude stejná květina použitá v nevěstině kytici a ve Vaší klopě. Jde o drobný detail, který působí příjemně a opravdu stačí. Jediné, co by opravdu ladit mělo, by měl být opasek ladící k botám ženicha. My Vám můžeme nabídnout například některý z našich opasků, který s botami sladíte během okamžiku. 

Co se týče barev jako takových, je jen na Vás, jakou si vyberete. Ačkoliv nedoporučujeme světlý oblek pro ženichy se světlou pletí a blond vlasy, kteří by v něm zanikli, pokud máte snědší pleť, směle do toho! Kromě klasické černé barvy může stejně dobře vypadat i modrý, šedý nebo hnědý oblek. Pokud jste rádi extravagantní, můžete vyzkoušet i obleky s barevným prošitím, v netradičních barvách, ale třeba i s různými vzory. Svatba je Vaším dnem, a proto nechte etiketu na jiné a mnohem formálnější akce.

Co si oblečete?

Na svatbě můžete mít oblečený jak kompletní oblek, který se bude skládat z kalhot, košile, vesty a saka; tak i oblek bez saka, jindy můžete vynechat vestu. Je jen na Vás, do čeho se pustíte. Spousta příznivců tolik oblíbených přírodních a „boho“ svateb volí pouze košili, kterou doplňují kšandy. Některým ženichům zase sluší moderní klobouček. To, zda zvolíte kravatu, nebo dáte přednost kravatě, je na Vás a Vašem vkusu. Motýlek se hodí jak na formálnější svatby, tak i na ty netradiční. Vše doplňte boty na šněrování v barvě opasku a můžete vyrazit užít si svůj velký den. 

Naše tipy

Za nás bychom Vám rádi doporučili například béžovo-hnědý oblek Andre, který je jako dělaný na každou svatbu v přírodním duchu. V případě, že chcete být vidět, můžete zvolit náš šedý oblek Daytona Gray. Pro milovníky klasiky je pak ideální například oblek Dark Hervy v černé barvě. Jestliže milujete tmavě vínovou barvu, můžete se poohlédnout i po našem oblekovém setu Rosso

Jsme Hi-tech krejčovství

Do tradičního světa krejčoviny přicházíme s moderními technologickými postupy, které zrychlují proces navrhování. Využíváme moderní technologie vizualizace.

Casual módou žijeme

Umíme šít i volnočasové oděvy. A nebojíme se říct, že jsme v tom opravdu dobří. Oblékneme vás s grácií do divadla i do neformálního pracovního dne.

Exkluzivní materiály

Šijeme z prvotřídních přírodních materiálů celosvětových výrobců. Proto nám konfekce nemůže konkurovat.